Állami lakásfelújítási támogatás

2021. Januártól

3.000.000 forint

Teljes segítséget nyújtunk az igénylessel kapcsolatban

Támogatás célja

 Magyarország Kormánya létrehozta az Otthonfelújítási támogatást, melynek célja a gyermekes családok lakhatási körülményeinek javítása és a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése. A pályázat keretein belül a legalább 1 gyereket nevelő/váró magánszemélyeknek lehetősége van egy vissza nem térítendő, utófinanszírozott állami támogatás igénylésére, melyet a lakóhelyül szolgáló ingatlan felújítási és korszerűsítési munkálataira fordíthatnak. 

Kik vehetik igénybe

Aki:

  • az aki magyar állampolgár
  • a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező,nagykorú, cselekvőképes természetes személy.

A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő igénylő – azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelheti. A támogatást az igénylő – együttes igénylők összesen – egy alkalommal veheti igénybe.

A támogatásra az igénylő valamennyi, vele azonos lakóhelyen élő gyermeke után együttesen jogosult. Ha a gyermeket a támogatás igénybevétele során a szülők vagy a 2. § (1) bekezdés 2. pont c) alpontja szerinti esetben a többes gyámul rendelt személyek  legalább egyikénél figyelembe vették, akkor egy újabb igénylés során már nem vehető ismételten figyelembe.

Ha a szülők lakóhelye nem azonos,

  • az a szülő lehet jogosult a maximum 3 millió forint összegű támogatásra, akinél legalább egy közös gyermek lakóhelye van, ha a másik szülőnél egyetlen közös gyermeknek sincs lakóhelye, vagy
  • minkét szülő a maximum 3 millió forintos támogatási összeg 50%-ára jogosult, ha külön-külön mindkettejük lakóhelye megegyezik legalább az egyik gyermekük lakóhelyével.

Ez utóbbi pontot nem kell alkalmazni arra a szülőre, akinek lakóhelyén másik, a fenti bekezdés szerintitől eltérő gyermeke is lakóhellyel rendelkezik, és e gyermek másik szülőjének

  1. a) a lakóhelye szintén velük azonos, vagy
  2. b) a lakóhelye eltérő, de nála egyetlen közös gyermeküknek sincsen lakóhelye.

Amennyiben a szülők egyike lemond a támogatás saját nevében történő igényléséről, akkor a másik szülő a maximális támogatási összeget igényelheti.

Milyen felújításra vehető igénybe

– víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy
cseréje,
– fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
– fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások
alkalmazását is,
– az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
– a külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje,
párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása,
– tető cseréje, felújítása, szigetelése,
– égéstermék-elvezető építése, korszerűsítése,
– klímaberendezés beépítése, cseréje,
– napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje,
– belső tér felújítása, ideértve a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását, a galériaépítést, a belső lépcső kialakítását és cseréjét, a szaniterek beépítését vagy cseréjét, a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét, a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét vagy felújítását
– a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása,
– kerítés építése,
– gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása,
– terasz, loggia, erkély, előtető építése,
– térburkolat készítése, cseréje,
– télikert kialakítása
– ha az igénylő vagy gyermeke mozgáskorlátozott személynek minősül, akadálymentesítési munkák,
– alapozási szerkezet megerősítése, valamint
– beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje

Kizáró tényezők

– A 2021. január 1. előtti szerződések és számlák esetében

– A kivitelező és az igénylő között rokoni kapcsolat áll fenn.

 

– A befejezést (az utolsó számlák kiegyenlítésétől) követő 60 nap meghaladása esetén

 

– A támogatás igényelhető a CSOK-al és a falusi CSOK-al is, de kettősfinanszírozás nem lehetséges.

 

– A család már részesült jelen Felhívás támogatásában

Segítségükre lehetünk a pályázatok megírásában is, mind vállalkozások mindpedig magánszemályek részére egyaránt a Gordius Solution Trender Kft közreműködésével

A Gordius Solutions Tender Kft. 2013-ban indult és mára Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő pályázatíró és tanácsadó cégévé vált. Fő tevékenységünk a komplex pályázati szolgáltatás, amely magában foglalja a pályázati előkészítési szakaszt, pályázatírást, pályázati utógondozást, projektmenedzsmentet és a számos esetben problémát okozó önerő finanszírozására kínált megoldásokat is.

Ügyfeleink között elsősorban a fejlődni vágyó KKV szektor és az agrárium képviselői, valamint magánszemélyek találhatóak, de kisebb létszámban közép-, és nagyvállalati szereplőkkel, költségvetési szervekkel, egyházakkal és non-profit szervezetekkel is dolgozunk. Cégünk eredményességének biztosítéka a csapatunk, kollégáink sok éves tapasztalata, dinamizmusa és megoldás orientáltsága.

További kérdéseikkel forduljanak hozzánk!

Állunk rendelkezésükre,magánszemélyek és kivitelezők részére nyílászárók és kiegészítők széles választékával,továbbá a hozzá kapcsolódó további munkálatokkal.

Elérhetőségeink

Minden jog fenntartva Alaszka Ablak 2021

Built with ❤ by Keresomarketing.com

Shopping cart

0

No products in the cart.